نویسندگان:
کیومرث تقی پور1 ، متین نکوئی اصفهان2 ، سیده مریم عطاری3 .2کارشناس مامایی و کارشناس مشاوره شیر مادر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان – ایران
3کارشناس ارشد مامایی و عضو کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان – ایران
چکیده فارسی: شیر مادر غذای بینظیر و کاملی است که در ارتقای سلامت روحی، رشد جسمی، تکامل مطلوب کودکان و افزایش روابط عاطفی درجامعه نقش ارزشمند و بیبدیلی دارد مطالعه حاضر به روش توصیفی تحلیلی با بهرهگیری از قران کریم و روایات معتبر از کتابهایتفسیری، مقالات معتبر مورداستفاده قرارگرفته است با توجه به اینکه آیات متعددی بر تغذیه کودک از شیر مادر تاکید دارد و نیزروایات بسیاری بر ضرورت آن اشاره نموده است و از سویی طب سنتی نیز، به این امر پرداخته است در این پژوهش به بررسی تطبیقیجایگاه شیر مادر در طب سنتی و طب اسلامی میپردازیم نتایج بررسیها نشان میدهد که از منظر قران کریم و معصومین حق اولیهشیر دادن به نوزاد، از آن مادری است که کودک را به دنیا آورده است و مادر نیز وظیفه دارد نوزاد خود را از شیر مغذی آغوز، بهرهمندسازد و با توجه به نقش بیمانند شیر مادر در رشد روحی و جسمی نوزاد، قران کریم مدتزمان مطلوب شیردهی کودک شیرخوار را دوسال کامل و حداقل این زمان را ۲۱ ماه بیان نموده است از طرف دیگر بر اساس نظرات شیخالرئیس ابنسینا، ازآنجاکه شیر ازآنجاکهشیرمادر بهطور طبیعی بیشترین تناسب و همخوانی را با نیازهای نوزاد دارا میباشد، لذا بهترین و مناسبترین غذا برای رشدنوزاد است