نویسندگان:
انسیه کرامتی1 ، بیژن محمودی2 ، سهیلا کوشا3 .2دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه پیام نور واحد تهران جنوب
3استادیار دانشگاه پیام نور تهران
چکیده فارسی: همکاریهای بین المللی اقتصادی، علمی، فنی و تجاری که به صورت دوجانبه و چندجانبه توسط سازمانهای بین المللی مختلف در زمینه کشاورزی و غذا انجام میشود ، جایگاه مهمی در تضمین امنیت غذایی دارد مسائل حاکمیتی و سیاستی مربوط به امنیت غذایی و تغذیه به طور فزاینده ای منجر به چالشهای جهانی جدید و شدیدی می شوند که نیازمند راه حلهای هماهنگ هستند سازمانهای بین المللی به عنوان بازیگران خاص در سراسر حوزه امنیت غذایی در چند دهه گذشته مورد توجه و بررسیبیشتر برای درک و تعریف نقش آنها در دستیابی به امنیت غذایی و تغذیه میباشند اگرچه تعهد اصلی اجرای حقوق بشر، چهدر عرصه داخلی و چه بین المللی بر عهده دولتها قرار گرفتهاما گسترش روز افزون دامنه فعالیت های سازمانهای بین المللی در سطح بین الملل، به ویژه در زمینه حقوق بشر، این پرسش را ایجاد میکندکه نقش سازمانهای بین المللی در برآوردهکردن حق برغذای بشری چیست و سازمانهای بین الملل چگونه این نقش را ایفا می نمایند در مقاله حاضر سعی می شود نقش آنها در دستیابی به امنیت غذایی و تغذیه مشخص شود و بررسی میشود که تا چه اندازه میتوان نقش آنها را در پرداختن به امنیت غذایی و تغذیه به عنوان مثبت یا منفی توصیف کرد