نویسندگان:
کبری پورعبدالله1 ، علی اصغر آقالر2 ، محمود جلالی3 .1استادیار و عضو هیئت علمی فقه و حقوق دانشگاه امام صادق(ع)
2مدرس گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد اصفهان
3دانشیار گروه حقوق دانشگاه اصفهان
چکیده فارسی: دنیای معاصر، سرشار از مخاطراتی است که سلامت افراد و محیط زیست جهانی را با خطر جدی موا جه کرده ا ست یکی از این مخاطرات، محصولات تراریخته ا ست محصولات تراریخته ، به محصولاتی گفته می شود که ساختار ژنتیکی آنها از طریق مهندسی ژنتیک تغییریافته و به محصولاتی با ساختار ژنتیکی متفاوت از محصولات اولیه تبدیل شده اند در فرایند تراریخته ، یک یا چند ژن به طور عمدی به ساختار ژنی ژنوم مو جودی زنده وارد یا از آن حذف می گردد که این تغییرات به هیچ وجه به طور طبیعی در طبیعت رخ نمی دهد نتایج ا ین برر سی که با شیوه تو صیفی تحلیلی انجام گرفته ، نشان می دهد که استفاده از این محصولات اگر تهدیدی برای سلامتی انسان و محیط زیست با شد، جایز نبوده و گرایش غا لب رویکرد های حقوقی از جمله نظام بین المللی حقوق بشر و ا سلام در مواجهه با ا ین محصولات، تدوین سیاست قانونی در هنجارمندی معیارهای ایمنی و انتقال صحیح فناوری در مورد ا ین محصولات است که اگر این امر به دقت انجام نشود یکی از بنیادیترین حق های بشری شناخته شده در نظام بین المللی حقوق بشر و اسلام، یعنی حق بر سلامت به خطر می افتد