نویسندگان:
سیدجواد خاتمی1 ، سهیلا منحوشی2 .1استادیار، گروه فقه و حقوق اسلامی، دانشگاه حکیم سبزواری
2دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه فقه و حقوق اسلامی، دانشگاه حکیم سبزواری
چکیده فارسی: یکی از مهم ترین عوامل سلامت و تندرستی رعایت آموزه های بهداشتی در خوردن و آشامیدن است توصیه های اسلام در خصوص تغذیه نه تنها موجب سلامت جسم است بلکه تضمین کننده سلامت روان انسان نیز می باشد با توجه به قاعده فقهی «کل مضر حرام؛ هر چیزی که ضرر دارد، حرام است»، علت حرمت بسیاری از اموری که در قرآن ذکرشده، ضرر داشتن آنها برای بدن انسان است در قرآن کریم به خوردن غذای طیب و حلال سفارش شده و از غذاهای حرام و خبیث منع شده است هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف خوردنی های حرام بر سلامت انسان از دیدگاه قرآن و طب می باشد در پژوهش حاضر نحوه جمع آوری اطلاعات بر اساس روش کتابخانه ای و اسنادی می باشد و با مراجعه به آیات قرآن کریم، احادیث، و مرور مطالعات انجام شده، تحقیقات مرتبط مورد بحث و بررسی قرار گرفته شد بیماریهای مختلفی چون اسهال خونی و یرقان عفونی و در اثر مصرف خوک پدید می آید و همچنین سنگدل شدن نتیجه خوردن خون است و در نتیجه این ها زیانهای اخلاقی، روانی و جسمی درپی دارد و به همین جهت خداوند در قرآن کریم از خوردن آنها نهی فرموده است ادیان الهی با توجه به نقش تغذیه در سلامت جسم و روان دستوراتی در مورد استفاده از غذای پاک و سالم و عدم مصرف مواد غیر بهداشتی اعلام داشته اند خوردنی های حرام که خداوند در قرآن کریم بیان کرده اند از جمله موارد غیر قابل مصرف و غیر بهداشتی برای انسان است که متاسفانه برخی از آن ها چون شراب و خوک به دلیل عدم شناخت کافی هنوز مورد استفاده گروهی از انسان ها واقع می گردد